Het kruidentuintje

Reeds veel jaren gebruiken wij, verse zelf gekweekte, kruiden in onze gerechten.
Oregano, basilicum, tijm, salie, peterselie en nog menig ander kruid kweken we in onze kas hier ter
plekke of in onze kruidentuin in Hombeek.

Ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen en kweek volkomen biologisch.

Het aroma van dergelijk gekweekte kruiden is heel intens. En dat geeft voldoening. Omdat sommige
kruiden, die we in potten kweken, niet onder de tien graden mogen komen is het een voortdurend
verhuizen naar warme plekken. Maar planten zijn als dieren; je moet ze verzorgen of het wordt niets.

Janus, de grootvader van mijn vrouw, was een tuinier. Hij had in Kallo een eiland gelegen in een
riviertje genaamd “de Melkader”. Hij kweekte groenten en fruit voor zijn familie en winkeltje.

Zijn slagzin was: “Al wat groeit en bloeit is er in overvloed als je het niet kan gebruiken.” Wellicht
houdt de natuur zich op die manier in stand.